HeaderImg image

Otvorena izložba „Sarajevski vlak bez voznog reda“ u Historijskom muzeju Bosne i Hercegovine

10.11.2018.

IMG_7456.jpg

U četvrtak, 8. studenog 2018. godine u 18h otvorena je izložba „Sarajevski vlak bez voznog reda“ u Historijskom muzeju Bosne i Hercegovine. Autor izložbe je Đorđe Mihovilović, viši kustos Javne ustanove Spomen područje Jasenovac. Izložba je rezultat višegodišnje suradnje Spomen područja Jasenovac i Historijskog muzeja Bosne i Hercegovine.

Posvećena je radnicima sarajevske Željezničke radionice „Vaso Miskin Crni“ koji su stradali u ustaškom logoru Jasenovac tijekom Drugog svjetskog rata zbog vjerske ili nacionalne pripadnosti ili kao komunisti, skojevci i protivnici ustaškog režima. Kroz ustaške logore u Jasenovcu i Staroj Gradiški prošla su ukupno 152 željezničara sarajevske Radionice, od kojih je 125 ondje ubijeno.

Prisutnima su se na otvorenju obratili gospođa Elma Hašimbegović, ravnateljica Historijskog muzeja Bosne i Hercegovine, gospodin Ivo Pejaković, ravnatelj Spomen područja Jasenovac i autor izložbe Đorđe Mihovilović. Izložba će biti otvorena za posjetitelje sljedeća dva tjedna. 

Galerija


JAVNA USTANOVA SPOMEN-PODRUČJE JASENOVAC

Braće Radić 147, 44 324 Jasenovac

www.jusp-jasenovac.hr

tel-faks:+385 44 672 3 19


RADNO VRIJEME

1. ožujka - 30. studenog

Ponedjeljak - nedjelja: 9 - 17 h

Državnim praznikom muzej ne radi.


KAKO DO NAS

UPUTE