HeaderImg image

Komemoracija povodom Međunarodnog dana sjećanja na romske žrtve u Drugom svjetskom ratu

01.08.2013.

DSCF4540a.jpg

Povodom Međunarodnog dana sjećanja na romske žrtve u Drugom svjetskom ratu, na romskom groblju u mjestu Uštica, održana je komememoracija. Skup je organizirao Centar za provedbu integracije Roma u Republici Hrvatskoj i Europskoj uniji.

Prigodne govore održali su gđa. Anka Dalipovski, predsjednica Centra za provedbu integracije Roma u RH i EU, g. Stevo Đurđević, član Savjeta Spomen područja Jasenovac u ime romske zajednice u Hrvatskoj, g. Ibrahim Gušani, predsjednik Nacionalne koordinacije županijskih vijeća romske nacionalne manjine u RH i g. Željko Balog, predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine u Međimurskoj županiji. U posljednjem dijelu komemoracije, nazočna izaslanstva položila su vijence ispred spomen ploče na romskom groblju u Uštici.

Nakon komemoracije oko 300 predstavnika romske zajednice posjetilo je Memorijalni muzej Spomen područja Jasenovac, te dvije izložbe u Obrazovnom centru:  "Pošta iz koncentracijskih logora Jasenovac i Stara Gradiška" i "Kraj logora Jasenovac - u spomen na sve stradale i preživjele zatočenike".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Galerija


JAVNA USTANOVA SPOMEN-PODRUČJE JASENOVAC

Braće Radić 147, 44 324 Jasenovac

www.jusp-jasenovac.hr

tel-faks:+385 44 672 3 19


RADNO VRIJEME

1. ožujka - 30. studenog

Ponedjeljak - nedjelja: 9 - 17 h

Državnim praznikom muzej ne radi.


KAKO DO NAS

UPUTE