HeaderImg image

Potpisan Sporazum o suradnji između Spomen područja Jasenovac, Agencije za odgoj i obrazovanje i Memoriala de la Shoah

15.10.2012.

Paris_SHOAH_0086a.jpg

U srijedu, 10. listopada 2012. godine potpisan je u Memorial de la Shoah u Parizu Sporazum o suradnji između Spomen područja Jasenovac, Agencije za odgoj i obrazovanje i Memoriala de la Shoah. Potpisnici Sporazuma su ravnateljica Spomen područja Jasenovac Nataša Jovičić, ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje Vinko Filipović i ravnatelj Memoriala de la Shoah Jacques Fredj uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture Republike Hrvatske. Potpisivanju ovog sporazuma nazočili su ministrica kulture Andrea Zlatar Violić i   stručni djelatnici Memoriala de la Shoah Luc Lévy, Iannis Roder i Patricia Debico.


Ministrica Zlatar Violić tom je prilikom izjavila: 'Sporazumom o suradnji afirmiramo Republiku Hrvatsku u Europi kao zemlju koja se iskreno suočila s vlastitom teškom prošlošću i koja teži da Jasenovac i njegov obrazovni centar postanu mjestom u Europi za učenje o holokaustu i genocidu, kao osnova za podučavanje o miru, razumijevanju i uvažavanja različitosti, kako se zlo nikada više ne bi ponovilo'.


http://www.memorialdelashoah.org/getHomeAction.do?langage=en

http://www.min-kulture.hr/default.aspx?id=8162

http://www.tportal.hr/kultura/kulturmiks/219968/Ministrica-Zlatar-Violic-istice-vaznost-suradnje-sa-strucnjacima-koji-se-bave-holokaustom.html#.UHlSNK4U7E0

http://www.holocausttaskforce.org/news/473-cooperation-agreement-signed-betwGalerija


JAVNA USTANOVA SPOMEN-PODRUČJE JASENOVAC

Braće Radić 147, 44 324 Jasenovac

www.jusp-jasenovac.hr

tel-faks:+385 44 672 3 19


RADNO VRIJEME

1. ožujka - 30. studenog

Ponedjeljak - nedjelja: 9 - 17 h

Državnim praznikom muzej ne radi.


KAKO DO NAS

UPUTE