HeaderImg image

U Historijskom muzeju Bosne i Hercegovine otvorena izložba plakata "Kraj logora Jasenovac - U spomen na sve stradale i preživjele zatočenike"

25.09.2012.

pozivnica1a.jpg

U petak, 21. rujna 2012. godine u Historijskom muzeju Bosne i Hercegovine u Sarajevu otvorena je gostujuća izložba plakata Spomen područja Jasenovac "Kraj logora Jasenovac - U spomen na sve stradale i preživjele zatočenike", autora Đorđa Mihovilovića. Ovom izložbom su široj javnosti prvi put predstavljene fotografije i biografski podaci preživjelih sudionika proboja iz koncentacijskog logora Jasenovac koji se dogodio 22. travnja 1945.

Izložbu je otvorila Maja Foretić-Pećnik, zamjenica veleposlanika Republike Hrvatske u BiH i bit će otvorena do 8. listopada. Otvaranju izložbe prisustovala je delegacija Spomen područja Jasenovac u sastavu: Nataša Jovičić, ravnateljica Spomen područja Jasenovac, Đorđe Mihovilović, kustos JUSP Jasenovac i autor izložbe, Suzana Dujić, voditeljica računovodstva i Katica Sedmak, predsjednica Savjeta JUSP Jasenovac. Nataša Jovičić, ravnateljica Spomen područja Jasenovac i  Muhiba Kaljanac, ravnateljica Historijskog muzeja BiH su tom prilikom potpisale i ugovor o budućoj desetogodišnjoj suradnji Spomen područja Jasenovac i Historijskog muzeja BiH.

Više o otvorenju ove izložbe možete vidjeti na sljedećim stranicama:

http://www.federalna.ba/bhs/vijest/43435/dokumenti-i-fotografije-koji-evociraju-uspomenu-na-stradale-i-prezivjele-zatocenike-najzloglasnijeg-ustaskog-logora-smrti

http://www.depo.ba/kultura/izlozba-kraj-logora-jasenovac-21-septembra

http://sarajevo.co.ba/kraj-logora-jasenovac-u-historijskom-muzeju/

http://www.radiosarajevo.ba/novost/90400/izlozba-kraj-logora-jasenovac-u-sarajevu

 

 

 

Galerija


JAVNA USTANOVA SPOMEN-PODRUČJE JASENOVAC

Braće Radić 147, 44 324 Jasenovac

www.jusp-jasenovac.hr

tel-faks:+385 44 672 3 19


RADNO VRIJEME

1. ožujka - 30. studenog

Ponedjeljak - nedjelja: 9 - 17 h

Državnim praznikom muzej ne radi.


KAKO DO NAS

UPUTE